Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська, 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний

Як виробляти вино з мінімальними затратами?

мацерация красного винаСьогодні все більша кількість людей прагнуть самостійно робити вино. Зроблений своїми руками напій з власного винограду може вийти набагато смачніше за марочний, головне – дотримуватися усіх правил приготування.

Чи треба використати дріжджі

Без дріжджів не отримати якісного, смачного вина. Вони відповідають за перетворення присутнього в сировині цукру на спирт, що допомагає отримати необхідну кількість проміле. Разом з цим відбувається багато інших процесів метаболізму, які відповідають за вироблення різних побічних продуктів. Зрештою усі вони відповідають за смак і колір готового вина.

Спеціальні винні дріжджі застосовують тоді, коли грибків, що покривають виноград, буває недостатньо. Традиційний спосіб припускає використання тільки тих дріжджів, які знаходяться на шкірці винограду, вони запускають процеси бродіння і перероблювання цукру в спирт. Але буває так, що натуральних дріжджів недостатньо або для виробництва вина застосовується сировина, що не має їх (фрукти, ягоди). Тоді й потрібно застосування додаткових дріжджів.

Як правильно користуватися дріжджами

Этапы производства шампанских винПри використанні винних дріжджів важливо дотримуватися інструкції на упаковці. Додають їх в сусло після проходження винограду через дробарку мезгоприймач і стікач. Починати варто з розрахунку дозування. Додавання занадто великої кількості може призвести до псування сусла. Важливо витримувати температуру бродіння (не нижче +15°C), при зниженій температурі процес бродіння сповільнюється, при підвищенні – прискорюється.

Дотримуйтеся терміну бродіння. Сусло, що не повністю перебродило, небезпечно переливати в скляну тару.

Застосування культур розпочинається з правильної гідратації. Це означає введення грибка в рідке середовище для його активації й запуску процесу розмноження. Потім приготовану закваску треба додати в сусло.

Яку місткість використовувати при виробництві вина

На різних етапах напою потрібна певна тара. Наприклад, в процесі бродіння кращим вибором стане недорога і гнучка ПЕТ місткість. Коли процес настоювання завершено, усі процеси у складі напою завершені, можна переливати його в скляну ємність. Вона ж підходить і для продажу. Якщо ви зберігаєте великі об’єми вина або продаєте його на розлив, обирайте дубову бочку.

Велика кількість кольорів і форм дозволить вам обрати тару до смаку.

Форма зворотнього зв'язку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зміст[ приховати ]

Как производить вино с минимальными затратами?

мацерация красного винаСегодня все большее число людей стремятся самостоятельно производить вино. Сделанный своими руками напиток из собственного винограда может получиться намного вкуснее марочного, главное – соблюдать все правила приготовления.

(більше…)

Форма зворотнього зв'язку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку