Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська, 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний

Устаткування для всіх етапів переробки меду

Насос (помпа) для перекачування меду

Мед – унікальний продукт, який люблять не тільки в Україні, а й в усьому світі. Він володіє відмінним смаком, численними корисними якостями, що пояснюють популярність бджільництва. Якщо у вас є невелика пасіка з десятка вуликів, то все що вам знадобитися – звичайна медогонка. Але якщо ви займаєтеся бджільництвом професійно, не зайвим стане купити спеціальне обладнання, призначене для переробки його продуктів.

Види обладнання для переробки меду

Виробництво меду включає кілька етапів, на кожному з яких використовуються власні спеціальні установки, призначені для:

  • попереднього розігріву;
  • перемішування;
  • надання однорідної структури;
  • пастеризації;
  • гомогенізації;
  • перекачування;
  • фасування;
  • відвантаження солодощі.

Відразу ж після пасіки медова маса викачується з сот і відбувається її прийом на виробництво. Після цього можливе зберігання речовини в прохолодному приміщенні при температурі 5-10 °.

В процесі зберігання ласощі починає кристалізуватися і втрачати свою тягучу, однорідну структуру. Щоб повернути меду первісний вигляд, йому необхідний розігрів. До потрібної температури маса доводиться термостатом, прямо в бідоні, в якому зберігатися.

Приймання меду представлена ​​підігрівається ванній з теплоізоляційним шаром. Додатково до неї можна купити підйомний і перекидаючий механізми, а також підігрівається грати. Бідони надходять в приймання і в перевернутому положенні встановлюються на розігріту решітку. Через неї солодкість просочується в саму ванну. У ємності відбувається подальший розігрів і перемішування субстанції до руйнування закристалізуватися фрагментів. Також в прийманні відбувається купажування ласощі, зібраного з різних рослин (квіткового, гречаного, липового і ін.) До придбання неповторного смаку. Перемішування в ванні виконується шнеками.

Пастеризатор нагріває медову масу до 60 °, що сприяє знищенню в ній мікроорганізмів. Пастеризація усуває ризик бродіння і підвищує користь від вживання меду.

Гомогенізатор – вертикальна або горизонтальна цистерна, в якій продукт доводиться до повної однорідності. В установці під дією температурної обробки і перемішування солодкість набуває нових властивостей. Завдяки гомогенізатор:

  • мед не твердне,
  • зростання кристалів відбувається значно повільніше,
  • поліпшується смак.

Для оптимізації виробництва можна замовити ємність з урахуванням обсягу меду, що проходить обробку.

Гвинтові і імпелерні насоси забезпечують перекачку медової маси між обладнанням на різних етапах. Також пристрої необхідні для швидкої фасування готового продукту в бочки, а при наявності поршневого дозатора – в банки або лотки для подальшого відвантаження.

При виході з ладу однієї з установок її можна віддати на ремонт в Одесі або замінити справною.

Лінія виробництва

Для поліпшення швидкості і ефективності роботи підприємства можна придбати готову лінію, призначену для проходження медом повного технологічного циклу виробництва.

Перевагами змонтованої лінії є:

  • простота управління;
  • високий рівень автоматизації;
  • висока гігієнічність переробки.

У ПП «Ракитов» ви можете замовити обладнання, яке необхідно для переробки, розфасовки, перекачування і зберігання меду, а також провести ремонт при його поломки. Цілу лінію або окремий гомогенізатор ми доставимо з Одеси в будь-яку точку України в найкоротші терміни.

Отримати безкоштовну консультацію

Етапи співпраці
Заявка
Уточнення запитів та консультація
Виставлення пропозиції (ціна, терміни, комплектація та характеристики)
Виготовлення
Постачання
Встановлення та налаштування
Гарантійне та післягарантійне обслуговування

Форма зворотнього зв’язку

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку