Як вибрати дробарку з гребневідділювачем?
Після вирощування і збору виноградних грон настає не менш важливий етап безпосередньої підготовки зібраного матеріалу для подальшого приготування вина – це дроблення. Якісна сировина виходить в результаті дроблення в спеціальній машині — дробарці. Дробарка дозволяє роздрібнити виноградні ягоди розриваючи шкірку і випускаючи сік і м’якуш назовні, які й утворюють сусло. При цьому в гроні також міститься гребінь – це гілочка до якої кріпляться ягоди й в сукупності своїй складають виноградну грону.
Частою помилкою початкуючих винарів є те, що відділення гребеня на етапі дроблення грона не обов’язково, і чим дрібніше роздрібнити ягоди, тим більший буде вихід і легше процес віджимання соку. Насправді все йде абсолютно навпаки. Надмірне дроблення ягід перетворює їх на кашоподібну масу, яка своєю чергою через зниження дренажної прохідності не хоче віддавати сік. Ну а якщо на етапі дроблення не відокремити гребінь, це дуже погано позначиться на якості кінцевого продукту — на якості вина. Компанія “Ракітов” пропонує своїм покупцям купити дробарку з гребневідділювачем власного виробництва. Ця модель відмінно показала себе в роботі невпинно переробляючи виноград протягом багатьох років. Наші покупці високо оцінюють надійність і ефективність цієї моделі. Для тих же, хто сумнівається, чи потрібна їм дробарка з гребневідділювачем або без, ми підготували невелике керівництво, яке істотно полегшить вам процес вибору дробарки для винограду.
Обираємо дробарку з гребневідділювачем
Основний і первинний чинник впливає на вибір дробарки з гребневідділювачем — ця кількість винограду, що переробляється, за сезон. Чим більше винограду, тим більша потужність і більший об’єм завантажувального бункера вам потрібний.
Необхідно врахувати й місткість виробничих площ. Банально, але дробарка може виявитися занадто великою. У таких випадках можливий варіант розміщення дробарки прямо в полі біля виноградника і дроблення винограду просто неба з подальшим перевезенням мезги до місця виробництва. Це не універсальний варіант, але розміри дробарки слід врахувати заздалегідь.
Якщо врожай ваших виноградників не перевищує 500 кг за сезон, то вам буде цілком досить придбати невелику дробарку з гребневідділювачем на ручному приводі або автоматичному. Місткість навантажувального бункера в такому випадку близько 25 кг, а розміри 900х500 мм. Дробарка з електричним приводом дозволить істотно збільшити продуктивність і зменшити трудовитрати. Якщо ваш врожай перевищує 500 кг, то ваш вибір безперечно дробарка з гребневідділювачем на електричному приводі з місткістю завантажувального бункера від 50 кг. Потужність двигуна дробарки в 0,9 кВ дозволить вам переробляти близько 1500 кг сировини в годину.
Правильний вибір дробарки – це не лише зменшення трудовитрат і підвищення ефективності процесу виробництва вина, але і безпосереднє поліпшення якості кінцевого продукту.
Ми готові проконсультувати вас з будь-яких питань стосовно виробництва і цін на дробарки для винограду з гребневідділювачем різних модифікацій і супутнього устаткування для первинного виноробства.