Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний

Технологія виробництва білих вин

Технология производства белых винПершорядну вагу для будь-якого столового або іншого виду вина несе технологія його виробництва: бродіння, відстоювання й обробка при правильній температурі. Тільки дотримання усіх норм, а також застосування професійного устаткування може гарантувати високі показники результату.

Приготування сусла з винограду

У основі виробництва сухих столових вин лежить процес бродіння і відстоювання виноградного сусла і мезги. Спирт при цьому не додається. Найчастіше, для білих застосовується білий виноград — єдиний його сорт або мікс декількох. Рідше використовуються і червоні сорти. Важливо, щоб у таких сортів був білий м’якуш, а технологія обробки їх мезги велася згідно з правилами створення саме білого способу. Зрештою якісним стандартом складу тихого білого столового вина в ході його природного бродіння і відстоювання будуть такі дані:

  • спирт: 9-14%;
  • цукор: 0,3 грама на 100 см3.

Виробництво і відстоювання повинні відповідати низці строгих умов, а саме:

  1. Увесь період створення виноматеріалів з винограду здійснюється без дії кисню і при контрольованій температурі.
  2. Додавання діоксиду сірки в середу для підвищення здатності напою відновлюватися при кожній технологічній операції.
  3. Максимально раннє видалення з виробництва і відстоювання важких металів.
  4. Між датою завершення бродіння сусла і закінченням впровадження усіх операцій з обробки та виробництва напою повинно пройти не більше 150-180 днів.

Технология производства белых вин - фото 2Особливості приготування виноматеріалів полягають в тому, щоб підібрати відповідні сорти винограду і правильно його переробити. Виробництво відбувається із застосуванням спеціальних дробарок і гребневідділювачів — щоб уникнути перетирання мезги. Вона прямує в стікачі, де відбувається відділення самопливного сусла. Наступним етапом виробництва стає негайне пресування, після якого самопливне сусло об’єднують з матеріалами першого тиску. Подальші фракції сусла, отримані в ході пресування, спрямовуються на створення кріплених ординарних вин. Після сусло відстоюється 24 години. Заздалегідь його рекомендується охолодити до 1-12 градусів Цельсія. Потім освітлене сусло декантують і направляють на бродіння, вводять 2-4% чистокультированих дріжджів. Температура бродіння і відстоювання в ординарних столових вин повинна підтримуватися на рівні від 22 до 25 градусів за Цельсієм і від 14 до 18 градусів за Цельсієм у марочних. При використанні установок процес досягає рівня залишкового цукру у 2-3 грами на 100 см3. Після напій вирушає доброджувати в інші ємності, заздалегідь його зливають з осаду. Важливо при виробництві відстежувати відсутність повітряної камери в місткостях. Далі виноматеріали відстоюються, сортуються, проходять стадію першого переливання (знімаються з осадів), сульфітуються і вирушають на зберігання. Насправді, процес технологія виробництва білого вина на кожному етапі займає багато часу

Особливості білих столових вин

Технология производства белых вин - фото 3Для того, щоб біле столове вино не вийшло занадто спиртуозним, недостатньо кислотними або важкими, підбирається сорт винограду без надмірного цукру. Ідеальне для такого роду тихих столових вин зміст спирту — 10-11%. Також важливо стежити за відсутністю надмірних окислених тонів. Вони досить поширені для такого роду напоїв і грунтовно псують їх якісні характеристики. Якісне професійне устаткування для виробництва винних напоїв ви можете придбати в компанії ПП «Ракитов». Приміром, це стікачі для винограду (устаткування, експлуатоване при відділенні сусла-самопливу й оптимізуюче цей процес), пластинчаті фільтри-преси для вина (полегшують процеси освітлення, очищення і стерилізації матеріалу) і багато інших.

Форма зворотнього зв'язку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зміст[ приховати ]

Технология производства белых вин

Технология производства белых винПервостепенную важность для любого столового или другого вида вина несет технология его производства: брожения, отстаивания и обработки при правильной температуре. Только соблюдение всех норм, а также применение профессионального оборудования может гарантировать высокие показатели результата.
(більше…)

Форма зворотнього зв'язку

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку