Як правильно вибрати дробарку для винограду в Україні

Після вирощування і збору урожаю самий час приступати до його перероблювання. Спочатку треба подрібнити ягоди для отримання мезги. Надалі її використовують для екстракції й настоювання виноматеріалу. Швидко і правильно подрібнити й роздрібнити сировину можна з допомогою дробарки з гребневідділювачем. Завдяки особливій конструкції перед розчавлюванням агрегат розділяє виноград і гребені.

Важливість виноградної дробарки у виробництві вина

Такий спосіб обробки вважається ефективнішим. При подрібненні в апараті виходить більша кількість соку для приготування вина. Це єдиний спосіб для отримання сусло-самопливу, на основі якого готують тонкі напої. Багато винарів вважають, що відділяти гребінь необов’язково. Але ця помилка. Якщо не видалити гілочку, до якої кріпляться ягоди, то якість вина вже не буде високою. Добитися певного смаку і потрібного букета дуже складно без професійного устаткування для виноробства. Для того, щоб продукт оцінили споживачі, треба створити напій з відмінними органолептичними властивостями. Проходячи через апарат, кісточки винограду не ушкоджуються. Це означає, що в готовому вині не міститимуться дубильні речовини.

Виноградна дробарка: типи, види, пристрій і призначення

Попри просте облаштування агрегату, він забезпечує високі результати роботи. Конструктивно складається з бункера, в який завантажують плоди, подрібнювальних валів, тари для збору мезги. Деякі пристрої оснащені електроприводом. За принципом дії бувають механічні й електричні пристрої. Головна їх відмінність – ця наявність гребневідділювача в електричній дробарці. Ягоди проходять через дробарку, мезга потрапляє в мезгоприймач, а потім в стікач.

Установки бувають трьох типів:

  • щічні – ягоди здавлюються механічним способом;
  • ударні – на ягоди впливає удар;
  • валки – найнадійніший і акуратніший спосіб, при якому на сировину впливають валянням.

Третій тип устаткування – найпоширеніший. Використовуючи такий апарат, можна отримати сировину високої якості. Таким чином, вино виходить ароматним, без каламутності й домішок. Протилежне обертання валків не перетворює ягоди на кашу, а акуратно розриває шкірку, випускаючи увесь сік. Використання такого устаткування збільшить ККД і якість виноматеріалу.

Критерії вибору надійної дробарки для винограду

Сьогодні нема потреби використовувати примітивні методи виготовлення вина. Автоматизація процесу обробки ягід дозволяє зберегти час і сили. Особливо це стосується великих об’ємів сировини. Для домашнього і виробничого використання підійде устаткування з нержавіючої сталі. Перед купівлею треба врахувати деякі нюанси.

  1. Моделі валків дробарок виключають попадання в напій грони, що дозволяє робити напій без осаду.
  2. Проміжок між валяннями можна регулювати. Так вдається отримати більше соку.
  3. Потужність апарату і розмір бункера повинні відповідати кількості сировини, що переробляється.
  4. Гребневідділювачі впливають на смак напою.

Чому варто звернути увагу на дробарки компанії Ракитов

Наша компанія виготовляє устаткування не лише для виробництва вина в промислових умовах, а й апарати для домашнього виготовлення вина. За необхідністю ми можемо спроектувати й створити апарат для виконання конкретного завдання. Конструкція наших дробарок проста і не вимагає спеціальних знань для експлуатації. Компанія випускає повний перелік продукції для виноробства. Це і поршневі насоси, і мезгоприймачі, і мішалки. Доставка по усій Україні та за кордон.