В Одесі та її околицях сприятливий клімат для вирощування винограду. Тому в регіоні поширене домашнє і промислове виноробство. Перемішування – простий, але важливий процес, поширений в хімічній, фармацевтичній, харчовій промисловості, в тому числі у виробництві вина. Щоб істотно спростити виробничий процес і забезпечити належну якість продукції, для змішування продуктів краще замовити мішалку для виноробства.
Функції
Після того як виноград був подрібнений на валковій дробарці з гребневідділювачем, , що утворилася мезгу необхідно постійно підтримувати в певній консистенції, щоб вона рівномірно перекачувалася мезгонасосом. У можливості мішалок для харчової промисловості входить посилення процесів тепло-, газо- і масообміну. Якірно-лопатеві і шнекові мішалки можна купити для:
- купажування;
- газифікації ігристих вин;
- утворення суспензії.
Види мішалок для виробництва вина
Різна конструкція і функціональні характеристики мішалок призводять до їх поділу на кілька типів. Серед них:
- Шнекові мішалки для виноробства, які не потребують додаткових пристроїв для приміщення в ємність. Устаткування підходить для перемішування рідини високої в’язкості, наприклад, жому. Шнекові мішалки забезпечують переміщення речовини з нижніх частин в верхні обертанням шнека в трубі.
- Бічні донні LR і LM мішалки для вина, поміщаються в ємність під кутом. Це обладнання можна використовувати і при виготовленні, і при зберіганні продуктів. Найбільш ефективно його використання для рідких середовищ зниженої в’язкості (наприклад, вина) у містких резервуарах. Для роботи пристроїв LR-типу використовуються електродвигуни, для LM-мішалок – мотори-редуктори.
- Якірно-лопатеві мішалки для виноробства, що поміщаються вертикально, використовуються для помірно-в’язких і в’язких середовищ. Лопаті цього обладнання майже впритул торкаються стінок ємності, очищаючи їх від налипають частинок. При цьому вони обертаються зі швидкістю від 20 до 60 оборотів в хвилину. Крім того, апарат може призводити до посилення тиску і створення вакууму – необхідних умов для деяких технологій виробництва в виноробстві.
Вибирати пристрій слід виходячи з потреб виробництва, енергоефективності різняться моделей, і замовивши ємність відповідного розміру.
Якірні і шнекові мішалки ПП «Ракітов»
Наша компанія єдина в Україні виробляє весь перелік обладнання, необхідного для випуску вин. Фахівці ПП «Ракитов» мають великий досвід у виготовленні і ремонті шнекових і якірних мішалок, що використовуються у виробництві вина, наша техніка відрізняється надійністю і довговічністю. Вирішивши купити мішалку у нас, ви забезпечені:
- доступними цінами;
- широтою вибору;
- офіційною гарантією;
- наявністю сертифікатів відповідності нормам безпеки;
- гарантійним і післягарантійним ремонтом.
Наші консультанти допоможуть вибрати модель, яка підходить вашим потребам і забезпечать швидку доставку обраної мішалки по всій Україні.
Отримати безкоштовну консультацію