Гомогенізатор – це агрегат для створення однорідного (гомогенного) середовища. Такі механізми близькі за функціональним призначенням до диспергаторів, які призначені для подрібнення мокрої сировини з формуванням маси, що складається з частинок однакового розміру.
Сьогодні це обладнання широко використовується в харчовій, хімічній, косметичній, медичній галузях для створення однорідних мас рідких та сухих матеріалів. Компанія «Ракитов», що працює на власних виробничих потужностях в Одесі, виготовляє різні типи гомогенізаторів різної потужності та за різною вартістю для харчових виробництв по всій Україні, а також для підприємств за кордоном.
За допомогою промислових агрегатів створюються цілі категорії звичних для нас товарів:
- різні види молочної продукції;
- фруктові напої;
- напіврідкі харчові продукти типу соусів, томатної пасти, дитячих пюре тощо;
- харчові добавки;
- косметична продукція;
- лікарські препарати;
- побутова хімія.
Також гомогенізатори широко використовуються для проведення різноманітних науково-лабораторних досліджень.
Застосування промислових агрегатів у технологічних процесах суттєво розширило можливості харчопрому у підтримці стабільної якості продукції та створенні нових продуктів. Купити промисловий гомогенізатор за доступною ціною у компанії Рокитов.
Гомогенізація харчових продуктів змінює на краще низку їх ключових параметрів:
- покращує смакові якості;
- зменшує обсяги необхідних харчових добавок;
- збільшує термін зберігання готової продукції.
У сумі це дозволяє знижувати вартість виробництва харчових продуктів та при цьому зберігає їх якість. Сьогодні обладнання для гомогенізації застосовується практично на всіх харчових підприємствах.
Також за допомогою гомогенізаторів створюються й нові підтипи добре відомої продукції, яка переважно виготовляється невеликими підприємствами приватного сектору. Наприклад, з’явився такий продукт, як крем-мед, який утворюється завдяки диспергаторизації та гомогенізації з паралельним збагаченням киснем. Уточнити, скільки коштує такий тип обладнання, або зробити замовлення на його виробництво ви можете, звернувшись до менеджерів компанії «Ракитов».
Пристрій гомогенізатора
Використання цих систем у різних галузях і різних середовищах стимулювало створення моделей гомогенізаторів, що принципово відрізняються одна від одної.
Вони відрізняються за ціною, сферою застосування та принципом роботи:
- ультразвукові – застосовуються переважно для гомогенізації зразків у лабораторних умовах;
- клапанні – використовуються в харчовій промисловості, коли продукція під тиском подається до спеціальних канальців;
- струменеві – також називаються проточними, дозволяють створювати емульсії та суспензії, у тому числі шляхом змішування різних компонентів.
Для механічних за своєю фізичною характеристикою систем розроблено низку схематичних технічних рішень, які є базовими для створення різних за потужністю агрегатів.
Роторно-кавітаційні – оброблювані компоненти під тиском подаються в спеціальний гомогенізуючий вузол, де піддаються додатковій обробці обертаються з великою швидкістю та спеціально підібраними калібрувальними ножами.
Вакуумні – виконують змішування компонентів з одночасним процесом видалення повітря з робочої зони.
Плунжерні – неоднорідні фракції під впливом високого тиску подаються від поршневого насоса в клапанну зону. При проходженні продукції крізь зазори рівень тиску різко знижується, виникають явища турбуленції та кавітації, що викликають додаткову гомогенізацію речовини. У цих системах також можна використовувати двоступінчасту гомогенізацію.
Одноступінчаста схема застосовується для перероблювання речовин з високою в’язкістю, зокрема меду та аналогічних продуктів. А двоступінчаста система використовується для гомогенізації високожирних компонентів, змішування із сухими елементами або за малої в’язкості речовини.
Занурювальні – промислові аналоги міксерів, які встановлюються на спеціальні майданчики з підйомними пристроями та можливістю переміщення в одній або двох площинах. Такі агрегати можуть занурюватися в місткості будь-якого розміру, вони мобільні та з перетворювачем частоти обертання можуть використовуватися для обробки різних типів сировини.
У виробництві меду використання гомогенізатора з попередньою пастеризацією дозволяє запобігти:
- затвердінню продукту;
- його швидкій кристалізації;
- втраті смакових якостей.
Також випускаються спеціальні моделі ви можете купити, які дозволяють отримувати на виході так званий збитий мед, що володіє зниженою в’язкістю і схожий на крем, який не втрачає при цьому смакових якостей і корисних властивостей.
Переваги купівлі гомогенізаторів у ПП «Ракитов»
Щоб замовити та купити відповідну за вартістю модель або уточнити можливість розмістити замовлення на виробництво апарату з необхідними вам характеристиками за узгодженою ціною, зверніться до компанії «Ракитов».
Ми забезпечимо доставку з Одеси по всій Україні, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування нашого обладнання.
Отримати безкоштовну консультацію