Сучасне виноробство, не дивлячись на технічний прогрес, все ще залишається досить тривалим процесом, в ньому бере участь велика кількість пристосувань, кожне з яких виконує дуже важливу функцію. Обладнання не тільки значною мірою полегшує приготування вина, а й допомагає зробити його набагато якісніше. Тому його вважають за краще замовляти великі виробництва. Також, вони ставати дедалі популярнішими серед тих, хто займається домашнім виноробством, особливо, за останній час, коли купити собі таку модель можна по дуже невеликій ціні.
Щоб повністю або частково автоматизувати процеси, знадобитися чимало пристосувань, але тільки напій, який був виготовлений у відповідності з усіма правилами і за допомогою хорошого устаткування, матиме приємний смак, аромат і вважатися дійсно якісним продуктом. Серед усіх варіантів приладів, одним з найважливіших є стекатель. Завдяки йому, у виробника з’являється можливість виробництва тонких вин.
Для чого потрібен стікач?
Це обладнання використовується для відділення сусла-самопливу. Такий вид сировини виходить, коли сік з розчавленого в дробарці винограду стікає під впливом власної ваги або повільного обертання пристрою. На відміну від пристосувань для віджиму, де відбувається видавлювання всього соку, який є в ягодах, стекатель дозволяє акуратно відокремити частину рідини. Згодом, дбайливо здобуте сусло використовується для виготовлення якісних і рідкісних сортів вина.
Отримане таким чином сировину значно відрізняється від того, яке пройшло через більш грубу переробку і сильний віджимання. Так що, все винороби сходяться на думці, що без якісного стекателя НЕ приготувати тонкі вина. Замовивши стекатель, можна не сумніватися, що ціна окупитися, адже бажаючих купити дійсно хороший напій буде чимало.
Щоб збільшити кількість одержуваного соку використовують різні моделі стекателя, наприклад динамічний – не тільки якісно відділяє сусло, а й завдяки використанню вібраційного принципу, очищається від залишків відпрацьованої мезги.
Крім своєї основної функції – можливості збору якісного сусла, даний вид обладнання виконує ще одну. Герметичність пристрою дозволяє захистити сік винограду від негативного впливу зовнішнього середовища під час переробки:
- попадання сторонніх домішок;
- окислення при контакті з повітрям.
Переробка вина за допомогою якісного обладнання дозволяє зберегти всі якості сировини і перетворити його в дійсно тонке вино..
Принцип дії стікача
Стікатель є обладнанням, яке використовується в середині процесу виготовлення вина. В принципі його роботи немає нічого складного. Через мезгонасос в нього передається подрібнений виноград – мезга, відразу після дробарки або пресса і залишається там на якийсь час, поки не віддасть частину соку. Механічні моделі оснащені циліндром або шнеком, які допомагають сусла стікати, мезга при цьому залишається в пресі, який служить ще і фільтром.
Компанія Ракитов виробляє стекателі для виноробства тільки з якісних матеріалів. Наше обладнання не поступається закордонним аналогам, при цьому значно вигідніше за ціною. Купивши пристосування для виноробства, ви можете замовити його доставку з Одеси в інші міста.
Отримати безкоштовну консультацію