Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська, 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний

Крижане вино: історія та особливості виробництва

Крижане вино належить до десертних видів, робиться з винограду, замерзлого в природних умовах. Оскільки в таких ягодах міститься незначна кількість рідини й вони мають вищий рівень вмісту цукрів, напій має насичений смак і аромат.

Історія виникнення і секрети виробництва eiswein

Перші згадки про холодне вино датуються початком I століття, вони зустрічаються в римських хроніках і літературних творах. Потім цей вид вина був забутий, наступна згадка датується кінцем 17 віків. Пізніше, на початку 18 століття в Німеччині вже було налагоджено виробництво десертного Ice wine.

Після того, як було винайдено пневматичний прес, виробництво вин стало менш трудомістким, що зробило айсвайн популярним і широко доступним. Завдяки популярності виду в Німеччині, вино почало з’являтися і в інших країнах.

Для приготування напою використовується декілька сортів винограду, до них відносять:

  • Каберне;
  • Рислінг;
  • Шардоне;
  • Мерло.

Необхідно зазначити, що точних вимог до використання певного сорту ягід при виготовленні напою немає. Термін Ice wine належить до технології виробництва, а не до вибору сорту винограду. Після того, як ягоди зібрано їх транспортують на виноробню. Процес обробки розпочинають з того, що виноград відправляють в дробарку.

Для виробництва напою підходять тільки повністю дозрілі ягоди, що завмерли природним чином. Деякі виробники спеціально залишають на лозах частину врожаю для замерзання. Зверніть увагу, що зібраний і штучно заморожений продукт, не може називатися холодним вином.

Після дроблення застосовують винний прес, для отримання концентрованого соку.

Оскільки вміст цукру в плодах вищий, процес бродіння вимагає більше часу, для виробництва може знадобитися декілька місяців, при цьому застосовуються спеціальні види дріжджів і цукру.

Особливості витримки й винограду для eiswein

Вживають вино, як правило, молодим, оскільки з часом напій втрачає частину кислотності й аромату. Але деякі види холодного вина з часом набувають тонкі нотки горіха, букет і аромат стає яскравіше, рівень кислотності зберігається.

Для приготування напою, використати можна виноград різних сортів, як було сказано вище, чітких вимог до вибору немає. Але плоди повинні відповідати певним стандартам. Передусім ягода повинна замерзнути природним чином, плоди не мають бути уражені пліснявою або іншими захворюваннями. Підгнилий або незрілий, хоча і замерзлий виноград не придатний для приготування Ice wine.

Форма зворотнього зв'язку

Зміст[ приховати ]

Ледяное вино: история и особенности производства

Ледяное вино относится к десертным видам, производится из винограда, замерзшего в естественных условиях. Поскольку в таких ягодах содержится незначительное количество жидкости и они имеют более высокий уровень содержания сахаров, напиток имеет насыщенный вкус и аромат.

(більше…)

Форма зворотнього зв'язку

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку