Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська, 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний

Виготовляємо мембрани до пневматичних пресів:

  • з мембранного полотна товщиною 2 ÷ 3 мм виробленого на лавсанової основі
  • з еластомерів допущених до застосування в харчовій промисловості.Мембрани виробляються за кресленнями замовника або за зразком.

Пресування – важливий етап виноробства, адже саме від ретельності й делікатності обробки ягід залежить не тільки кількість отриманого соку, але і смакові якості вина. Для нього використовують спеціальні пристрої, з яких найоптимальнішим варіантом вважаються мембранні пневматичні преси.

Мембранні пневматичні преси

Конструкція пристрою досить проста – вона являє собою обертовий барабан з встановленою всередині мембраною. Попри невигадливість механізму, завдяки йому відбувається якісний і делікатний віджим виноградного сусла.

Преси можуть бути двох видів: відкритого і закритого. Перший варіант вважається більш вдалим для “червоного” способу виробництва вина. Його основна відмінність в тому, що він має отвори, через які просочується рідина. У закритих моделях конструкція відрізняється і баки не мають отворів, але зате у них є дренажні канали.

У даного виду пневматичних пресів є чимало переваг:

  • збільшують кількість одержуваної рідини, адже дозволяють віджати практично весь сік;
  • періодичність дії, відразу після завантаження мезги барабан не крутиться, а виконує функцію стікача, що дозволяє отримати матеріал для виробництва елітного вина;
  • процес проходить вкрай акуратно, тому виноградні шкірка і кісточки не розчавлюються, а значить, і не псують смак одержуваного сусла;
  • виконують часткове фільтрування, значно зменшують кількість суспензій, що знаходяться в рідині;
  • дозволяють підвищити якість одержуваного сусла, що позитивно позначається на смакові виготовленого за їх участю вина.

Що таке мембрана і як вона працює?

В процесі віджиму і фільтрування, важливу роль відіграють мембрани – елементи з харчового клейончастого матеріалу. Вони пресують виноград, роздуваючи під впливом повітряного компресора. Періодично його тиск знижується, а барабан преса починає обертатися, перемішуючи мезгу, а потім, напруга знову поступово наростає.

Мембрани можуть відрізнятися між собою – їх форма, розмір, залежать від пристрою, для якого вони призначені. Виготовляються вони з матеріалів, призначених для харчової промисловості – полотна на лавсановій основі або ж еластомерів.

Купити варіант, максимально відповідний Вашому обладнанню для виноробства, допоможе компанія Ракітов. Одна з наших основних переваг – можливість замовити виготовлення елемента за кресленнями замовника або за наданим зразком. Обладнання виготовляється в Одесі, але доставка можлива по всій Україні й навіть за кордон.

У нас можна замовити не тільки обладнання, що стосується виноробства, таке як пластинчасті фільтр-преси, але і великий перелік інших пристроїв, необхідних у харчовій промисловості.

Отримати безкоштовну консультацію

Етапи співпраці
Заявка
Уточнення запитів та консультація
Виставлення пропозиції (ціна, терміни, комплектація та характеристики)
Виготовлення
Постачання
Встановлення та налаштування
Гарантійне та післягарантійне обслуговування

Форма зворотнього зв’язку

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку