Виготовляємо мембрани до пневматичних пресів:
- з мембранного полотна товщиною 2 ÷ 3 мм виробленого на лавсанової основі
- з еластомерів допущених до застосування в харчовій промисловості.Мембрани виробляються за кресленнями замовника або за зразком.
Пресування – важливий етап виноробства, адже саме від ретельності й делікатності обробки ягід залежить не тільки кількість отриманого соку, але і смакові якості вина. Для нього використовують спеціальні пристрої, з яких найоптимальнішим варіантом вважаються мембранні пневматичні преси.
Мембранні пневматичні преси
Конструкція пристрою досить проста – вона являє собою обертовий барабан з встановленою всередині мембраною. Попри невигадливість механізму, завдяки йому відбувається якісний і делікатний віджим виноградного сусла.
Преси можуть бути двох видів: відкритого і закритого. Перший варіант вважається більш вдалим для “червоного” способу виробництва вина. Його основна відмінність в тому, що він має отвори, через які просочується рідина. У закритих моделях конструкція відрізняється і баки не мають отворів, але зате у них є дренажні канали.
У даного виду пневматичних пресів є чимало переваг:
- збільшують кількість одержуваної рідини, адже дозволяють віджати практично весь сік;
- періодичність дії, відразу після завантаження мезги барабан не крутиться, а виконує функцію стікача, що дозволяє отримати матеріал для виробництва елітного вина;
- процес проходить вкрай акуратно, тому виноградні шкірка і кісточки не розчавлюються, а значить, і не псують смак одержуваного сусла;
- виконують часткове фільтрування, значно зменшують кількість суспензій, що знаходяться в рідині;
- дозволяють підвищити якість одержуваного сусла, що позитивно позначається на смакові виготовленого за їх участю вина.
Що таке мембрана і як вона працює?
В процесі віджиму і фільтрування, важливу роль відіграють мембрани – елементи з харчового клейончастого матеріалу. Вони пресують виноград, роздуваючи під впливом повітряного компресора. Періодично його тиск знижується, а барабан преса починає обертатися, перемішуючи мезгу, а потім, напруга знову поступово наростає.
Мембрани можуть відрізнятися між собою – їх форма, розмір, залежать від пристрою, для якого вони призначені. Виготовляються вони з матеріалів, призначених для харчової промисловості – полотна на лавсановій основі або ж еластомерів.
Купити варіант, максимально відповідний Вашому обладнанню для виноробства, допоможе компанія Ракітов. Одна з наших основних переваг – можливість замовити виготовлення елемента за кресленнями замовника або за наданим зразком. Обладнання виготовляється в Одесі, але доставка можлива по всій Україні й навіть за кордон.
У нас можна замовити не тільки обладнання, що стосується виноробства, таке як пластинчасті фільтр-преси, але і великий перелік інших пристроїв, необхідних у харчовій промисловості.
Отримати безкоштовну консультацію