Ми працюємо
м. Одеса,
вул. Бугаївська, 25
Пн-Пт: 8:00-17:00
Сб-Нд: вихідний
Купити відцентровий насос ВЦН-20

ВЦН-20

Купити відцентровий насос ВЦН-20

ВЦН-20

Купити відцентровий насос ВЦН-20

ВЦН-20

Купити відцентровий насос ВЦН-20

ВЦН-20

Процес виробництва вина включає багато етапів, на яких задіяно обладнання для виноробства в промислових масштабах. Щоб перекачати продукти виноробства, які використовують різні насоси. Найбільш популярне відцентрове обладнання.

Для яких процесів виробництва вина використовуються насоси

При виробництві вина є певні аспекти, які не можна залишати без уваги. Так, мова йде про якість урожаю, правильності подрібнення ягід, фільтрації, віджимання. Крім цього, отримати напій хорошої якості вдасться, якщо мезга, сусло та інші виноматеріали будуть якомога менше контактувати з повітрям.

Весь ланцюжок виготовлення виноградного напою досить довга, сировину під час проходить через різне устаткування. Тому потрібна постійна перекачування рідини з однієї ємності в іншу. З цієї причини насоси використовуються майже на всіх стадіях виробництва вина:

  • перекачування в бак виноградного соку;
  • бродіння;
  • поліпшення якості червоного напою;
  • перекачування соку винограду з бочки для подальшої витримки;
  • перегонка вина на стадії фільтрації для очищення напою від осаду і твердих частинок;
  • подача вина до лінії розливу та упаковки.

Які існують види насосів для виробництва вина

У виноробстві різні моделі насосного обладнання застосовуються майже на всіх стадіях виробництва продукції: для перекачування цілісного і дробленого винограду, мезги, сусла, ферментаційного залишку, готового продукту для подальшого бутилювання і зберігання. Для різних завдань і отримання тонкого смаку використовують такі насоси:

Для виробництва червоного вина фахівці в основному рекомендують використовувати кулачкові насоси JEC Pumps серії JRZW. Серія ZW була розроблена спеціально, щоб отримати високоякісне червоне вино. Вона може “похвалитися” роторами, виготовленими зі спецматеріалів, в результаті чого помпа стає безпечною від стирання виноградними шкурами, насінням і стеблами.

Спеціально розроблене потрійне манжетне ущільнення забезпечує більш швидке обслуговування і довгий термін використання. Такі насоси відрізняються компактністю і мобільністю.

Імпелерні насоси застосовуються для перекачування виноградної мезги і відфільтрованого вина для подальшого зберігання або бутилювання. Їх перевага в наявності функції само усмоктування (максимальна глибина 8 м), завдяки чому можна зручно розташувати пристрій, з урахуванням технологічних потреб. За допомогою реверсивності (можливості змінювати напрямок перекачування) можна без праці очищати трубопровід від залишків мезги. У цих насосів доступна вартість, а також довгий термін використання.

Пристрій і принцип роботи відцентрових насосів

Відцентрові насоси для перекачування рідин є простими та надійними пристроями з високим ККД, що дозволяє автоматизувати виробництво. Завдяки універсальности устаткування воно стало популярним в промисловості. На виноробних підприємствах апарати застосовуються, щоб перекачувати сусло, виноматеріал і готову продукцію – після подрібнення, віджимання або фільтрації.

Функціонує пристрій за рахунок тиску, котрі створюють обертові колеса, розташовані всередині насоса. При обертанні робоче середовище притискається до сторонам і створює тиск, що виштовхує рідину в проточний елемент. Механізм забезпечує захист провину і іншим транспортуються матеріалом від спінювання.

Плюси та мінуси використання відцентрових насосів

Якщо порівняти відцентровий насос для перекачування вина з поршневим, то показники ККД трохи поступаються (не більше 10%). АЛЕ перелік інших переваг робить їх використання у виноробстві більш практичним:

  1. Компактність і привід мотора зменшують вартість виробництва, монтажу і використання насоса. Зекономлених грошей цілком вистачить для покриття більш високого ККД поршневий помпи.
  2. Підвищена продуктивність при невеликому напорі;
  3. В конструкції немає клапанів, які швидко забруднюються, тому відцентрові насоси використовують для перекачування вин з твердими включеннями. При транспортуванні каламутного вина робочі компоненти апарату не страждають.
  4. Підвищена ефективність досягається, коли слід подавати на фільтр виноматеріал. НА фільтрі товщина осаду стає більше, подача рідини скорочується, а натиск, навпаки, збільшується. При цьому в приладі існує обмеження максимального напору, тому ризик того, що фільтруючий шар буде порушений, мінімальний.
  5. Пристрої прості у використанні та обслуговуванні. Контролювати потрібно тільки подає елемент.

У такого агрегату є і недоліки. Наприклад:

  • низька продуктивність роботи на всмоктування і необхідність затоки перед включенням. з цієї причини при подачі вина на велику висоту краще застосовувати поршневі установки;
  • коли витрати на установку і зручне використання не мають значення, то для оснащення ліній краще брати інший тип насосних установок;
  • не підходять відцентрові насоси для в’язких рідин, оскільки знижується їх ККД.

Купити все необхідне для виноробства (насоси, мембранний прес пневматичний, мішалка тощо) можна в Україні, зокрема в Одесі, де клімат ідеальний для вирощування вина і виробництва напою. Ціни на ці агрегати відповідають якості – вони прослужать не один рік завдяки якісній збірці.

Отримати безкоштовну консультацію

Етапи співпраці
Заявка
Уточнення запитів та консультація
Виставлення пропозиції (ціна, терміни, комплектація та характеристики)
Виготовлення
Постачання
Встановлення та налаштування
Гарантійне та післягарантійне обслуговування

Форма зворотнього зв’язку

Переваги ПП "Ракітов"
Конкурентна ціна
Вітчизняне виробництво
Власне виробництво
Консультація
Повернутися до початку